torstai 18. heinäkuuta 2013

Karjunurkassa :D

Kävin tänään pitkästä aikaa salilla :) Tein ylävartalotreenin, mutta jouduin vähän muokaamaan täällä esittämääni treeniohjelmaa, koska salilla ei ollutkaan valmiita tankoja sopivilla levypainoilla! Käytin siis kaikissa liikkeissä käsipainoja (lukuunottamatta niitä, jotka tein laitteissa). Käsipainojen kanssa vaan joutuu vielä vähän enemmän kiinnittämään huomiota puhtaisiin liikeratoihin kuin tangon kanssa.

Kirjotin ennen treeniä pieneen vihkoseen painot, joita olin suunnitellut käyttäväni. Treenin edetessä korjailin painoja ja lisäsin joka liikkeen perään hymiön kuvaamaan sitä, kehtaanko ens kerralla lisätä painoa (hymyilevä naama), oliko nyt just passeli (viivanaama) vai oliko nyt jo liikaa (surullinen naama).  Mulla on nimittäin aina aikasemmin ollut ongelmana se, että en muista yhtään millä painoilla edellisellä kerralla oon tehnyt ja sitten on mennyt aikaa hukkaan painoja arpoessa :)

Kumma, miten ihmismieli muuttuu. Menin nimittäin nyt ihan pokkana sinne ärjyjen karjujen sekaan heiluttelemaan 6 kg painojani ja narukäsiäni, ilman että hävetti yhtään. Muutama vuosi sitten en suostunut menemään lainkaan koko karjunurkkaan :D Pelotti niin vietävästi. Nyt olin vaan silleen chillinä, että ihan sama, mitä muut treenaajat ajattelee, ja tuskinpa ne mua kuitenkaan siellä tsekkailee, mä kun en ole koko maailman (tai edes salin) napa :) 

Leukoja olisin kovasti halunnut vetää, mutta salin leuanvetotanko näytti omituiselta, joten sitä en kuitenkaan nyt uskaltanut käyttää. Kädet oli tangolla leveellä, vähän niinku motskarin sarvilla. Haluaisin ihan vaan sellasen suoran putken, josta roikkua :) Oon tottunut vetämään sen yhden leuan, jonka toisinaan jaksan, aina hyvin kapeella otteella. 

Osaako joku sanoa, onko leveämpi ote jotenkin oikeaoppisempi tai parempi? Tai muuten opastaa alkuun leuanvedossa?


4 kommenttia:

 1. Leveällä myötäotteella tehtynä leuanveto on yleensä paljon raskaampaa kuin kapealla vastaotteella. Ja jotkut väittää, että vaan se leveällä otteella tehty leuka on "oikea leuka". Sitä leveää voi kuitenkin kehittää tekemällä ensin niitä kapean vastaotteen leukoja :)

  Löysin hyvän videon aloittelijalle: http://www.youtube.com/watch?v=mRznU6pzez0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos videolinkistä :) Hauska mies kun se tollai ärjyy :D Täytyy kokeilla, oisko noista walk-the-plank liikkeistä apua.

   Poista
 2. Oikea asenne! Ei oo mitään syytä mennä sinne salille (tai mihinkään muuallekaan) anteeksipyytelemään omaa olemassaoloa vaan ottaa se oma tila haltuun ja tehdä treeni sen kummemmin muiden ajatustenjuoksua miettimättä.

  Sopiva leuanveto-ote on makuasia, mun mielestä vastaote on helpompi kuin myötäote, samoin kapea ote on helpompi kuin leveä. Onko teidän salilla "leuanvetolaitetta" jossa voi asettaa vastapainon? Se on loistava apu leukailun aloittamiseen. Samoin vastuskuminauhat joka kiepautetaan tangon ympäri ja toinen pää polven tai jalan alle. Jos yksi menee puhtaasti ilman apuvälineitä niin sitten vaan tekemään niitä, aina vaikka treenin päätteeksi mahdollisimman monta yksittäistä toistoa pienillä tauoilla.

  Treenipäiväkirja ja muistiinpanot on tosi tärkeitä kehittymisen kannalta, loisto juttu että huomasit sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mika kommenteistasi :) Oot aina niin ihanan kannustava! Salilla ei näyttänyt olevan leuanvetolaitetta. Taidan uskaltautua ens kerralla koittamaan vastuskuminauhalla ja vastaotteella siinä levellä tangolla, josko saisin jotain aikaan :)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)