perjantai 26. huhtikuuta 2013

Uusi juttu syömisen tarkkailuun

Mä olen koukussa kaikennäköisiin sovelluksiin, ym. ohjelmiin jotka iloisilla ja krikkailla väreillä näyttää miten on liikuttu ja syöty ja kuinka kaukana ollaan vielä tavoitteesta :) Nyt uusimpana löysin itseni täyttämästä Fooddiary.fi-ruokapäiväkirjaa netissä. Se on KuntoPlus-lehden tilaajille 3 viikkoa ilmainen ja sen jälkeen noin 5€/kk, riippuen siitä kuinka pitkän pätkän haluaa maksaa etukäteen.




Ruokapäiväkirja näyttää selkeinä ympyröinä ja palkkeina hiilihydraatit, proteiinit, rasvat ja kuidut sekä jokaisesta lisätystä ruoka-aineesta, koko ateriasta että koko päivän ajalta sekä lisäksi kalorimäärän. Todella helppo käyttää ja näin äkkiseltään vaikutti, että ruoka-aineiden ravinto-arvot olisi suoraan Fineli-palvelusta otettu. Ja vielä plussaa siitä, että tästä ruokapäiväkirjasta löytyi ihan suoraan tuotemerkkejä, esim. Nalle kuitupuuron ja Maxim protskupatukoiden tiedot.

Tässä on juuri ne ominaisuudet, joita mä olen omalla pienellä ja ruttuisella vihkosellani pyrkinyt seuraamaan, ehkä vähän siistimmässä muodossa :D Rasvoihinhan en oo vielä edes kerennyt puuttumaan ja kaloreiden laskeminen paperilla on osottautunut todella työlääksi. Katsotaan riittääkö tämmönen 3 viikon ilmainen kokeilujakso vai pitääkö ostaa lisäaikaa :)

5 kommenttia:

  1. Oi näyttää kiinnostavalle! Itsekin rakastan kaikkia sovelluksia ja tilastoja! :D Tosin syömisiäni en ehkä jaksaisi noin tarkkaan kirjailla ylös :)

    VastaaPoista
  2. Aika nopeasti sen oppii, paljonko mikäkin painaa, eli ainakaan kaikkea ei tervitse enää punnita. Luulen, että kolmen viikon jälkeen osaan jo arvioida itsekin, paljonko päivän ruuissa on ollut mitäkin - sen verran samalla kaavalla tulee syötyä päivästä toiseen :D

    VastaaPoista
  3. Tää vaikuttaisi helpolta käyttää..? :-) Tarvii testata itsekin kun tää bikini challenge loppuu, jotta tulokset pysyisi. :-) Äkkiä näiden kautta oppii paljonko on tullut syötyä päivän aikana :-)

    VastaaPoista
  4. Todella helppo käyttää! Kun alkaa kirjottaa ruoka-aineen nimeä, niin heti avautuu lista, josta voi valita oikean vaihtoehdon. Määrän voi useiden ruoka-aineiden kohdalla syöttää joko grammoina, desilitroina tai teelusikallisina. Jos jotain ruoka-ainetta ei löydy valmiina listasta, niin omia voi lisäillä. Ainut mitä kaipaisin olis iPhone sovellus :)

    VastaaPoista
  5. Mä oon myös kokeillut tätä ja todella hyvältä laskurilta vaikuttaa! Aiemmin oon käyttänyt kiloklubia (joka on muuten ilmainen) ja se on myös todella monipuolinen :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)