keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Erilaisia juoksulenkkejä

Juokseminen on monesti aika puuduttavaa ja tylsää hommaa ja mietinkin jatkuvasti millä sais pidettyä mielenkiintoa ja motivaatiota yllä. Yhtenä keinona on muutella juoksulenkkejä. Erilaisten juoksulenkkien etuna on myös se, että kroppa ei pääse tottumaan aina samaan rasitukseen ja uusia ärsykkeitä tarjotessa liikunnan hyödyt maksimoituu. Itse juoksen vaihtelevasti seuraavanlaisia lenkkejä:

1) Peruskestävyys. Nämä ovat sitä peruskauraa, jota tulee juostua ylivoimaisesti eniten. Suht tasasella sykkeellä, 7-15 km.

2) Intervallit. Omasta mielestäni kaikkein kauheimpia lenkkejä, mutta uskon vahvasti intervallien tehoon kunnon kehitksessä. Erityisesti hapenottokyvyn ja rasvanpolton kannalta intervallit ovat nähdäkseni ihanteellisia :)

3) Vauhtileikittely. Sellaista mukavaa leppoisaa juoksentelua, jossa esim. hyvän biisin tullen kipastaan pikku spurtti tai pidempi kiihdytys. Pidän vauhtileikittelylenkeistä todella paljon, mutta järjestystä rakastavana, suunnitelmallisen ihmisenä useammin tulee juostua lenkkejä, joilla on tarkkaan määrätyt intervallit tai muut tavotteet.

4) Palauttavat. Luulis, että palauttavat lenkit on niitä ihanimpia, mutta omalla kohdallani hidas ja lyhyt (n. 5 km) lenkki ei tunnu oikein missään ja sen vuoksi tulee helposti se tunne, että palauttavat lenkit on ihan turhia. Toisaalta työpäivän päätteeksi saa välillä olla tosi ylpeä itsestään, jos jaksaa edes tämän verran liikkua :)

Näissä kuteissa eiliselle palauttavalle :)
Mitkä on teidän lempparilenkkejä? Miten pidätte muuten mielenkiintoa yllä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)