torstai 27. kesäkuuta 2013

Salaatin syömisen vaikeudesta

Mulla on jostain syystä salaatin syöminen jäänyt viime aikoina ihan minimiin. Tarkkailen hiilareita ja protskuja, ja kun salaatissa ei näitä kumpaakaan juurikaan oo, niin eipä salaatti oo mun ruokalistallekaan kovin usein eksnynyt, mikä on tietysti huono homma. Lounaan kanssa syön sentään joskus paprikan ja tomaatteja, mutta siihen se sitten jääkin.

Ei sillä, ettenkö tykkäis salaatista. Salaatin tekeminen on vaan niin työlästä suhteessa siihen, mitä siitä saa irti. Isompi salaattikulho, josta olis tarkotus syödä monena päivänä, nahistuu jääkaapissa ennen aikojaan. Inhoan salaatinkastikkeita, joten useinkaan mun salaattini eivät myöskään maistu hevonhännältä! Mitäköhän sitä keksis, että sais lisättyä kasvisten määrää ruokavaliossa?




Onko teillä hyviä vinkkejä siihen, miten kasviksia tulisi syötyä enemmän? Tai herkullisia salaattiohjeita? :)




3 kommenttia:

  1. Teet yhden kulhollisen salaattia, johon laitat lehtisalaattia, fetajuustoa, tomaattia ja paistat siihen kanaa. Syöt sen kerralla, jolloin se ei jää nahistumaan ja olet syönyt paljon kasviksia. Mulla ainakin toimii. :)

    Jos kiinnostaa, mun blogia voi vilkaista osoitteessa krissun-blogi.blogspot.fi/ !

    VastaaPoista
  2. Mitä salaattia käytät? Hyvä sekoitus tammenlehtisalaattia, lollo rossoa ja vaikka friseetä niin maistuu tosi hyvältä, en käytä itsekään ikinä kastikkeita. Revit vaan palasiksi ja heität sekaan vaikka näin kesällä mansikoita, herneitä tai retiisejä, porkkanat saa silputtua nopeasti joukkoon juustohöylällä. Mistä kasviksista tykkäät? Purkillinen raejuustoa sekaan niin se on jo aika ruokaisa ja proteiiniakin on reippaasti.

    Salaatin tekeminenhän on suunnilleen nopeinta ja helpointa ruuanlaittoa :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoskia kommenteista ja vinkeistä :) Jotain tässä on kyllä pakko alkaa tehdä, jotta tulis syötyä enemmän kasviksia.

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)