maanantai 3. kesäkuuta 2013

Polar Beat -sykevyö: kokemuksia

Mulla on nyt muutaman kuukauden ollut käytössä Polar Beat -sykevyö (H7) ja iPhone sovellus (app). Ajattelin jakaa kokemuksiani niistä. Sykevyön hinta oli 70 € ja app oli ilmainen.

Ensimmäisen kahden viikon käytön jälkeenhän sykevyöni hajosi ja oli huollossa 3 viikkoa, jonka jälkeen sain uuden vyön tilalle. Sen jälkeen vyö/app on pari kertaa takkuillut. Yhden kerran se ei mitannut matkaa ensimmäisen 10 min aikana ollenkaan, vaan näytti että oisin pysynyt paikallaan. Yhtäkkiä se sitten hyppäsi sekunnissa jonnekin 1 km kohdalle. Toisella kertaa app ei suostunut avautumaan ennen kuin suljin koko puhelimen, mihin meni 5-10 minuuttia. Kolmannella kerralla vyö näytti noin 5 km matkan pituudeksi 9 km ja kartalla näytti kun oisin juossut katua ristiin rastiin.

Hyvää vyössä/appissa on ollut selkeät ja värikkäät kaaviot ja kuvat. Matkamittaus on ollut tyydyttävän tarkka. Ääniohjaus kertoo kokonaisajan, valitun "kierroksen" (esim. 1 km tai 500 m välein) keston ja keskisykkeen. Intervallit on myös valittavissa mutta vain ajan, ei matkan mukaan (mistä pieni miinus). Lenkin päätteeksi voi seurata nopeutta joko km/h tai min/km kartalta ja lenkin keskinopeuskin löytyy. Kaikennäköistä dataa tuolta kyllä löytää :)

Eri tavotteita

Viikottainen yhteenveto


Appin kanssa saa olla tarkkana, että on tehnyt kaikki oikeat valinnat (mm. "kierroksen" pituus, äänet päällä, lenkin tavoite..) ennen kuin lähtee liikkeelle, koska näitä ei ääniohjausta lukuunottamatta saa enää lenkin aikana muutettua. Kerran onnistuin asettamaan kierroksen pituudeksi vahingossa 300 m ja oli vähän rasittavaa siinä laskeskella kilometrinopeutta, ym. 

Appiin oli juuri saatavilla päivitys, jonka latasin ja sen mukana tuli uusia toimintoja, mm. Running Index, joka kertoo juoksukunnon kehittymisestä. Hintaa tolla uudella toiminnolla (upgradella) on reilu 2,69 €. Myös muita upgradeja on muutaman euron hintaan saatavissa, mm. kuntotesti, juoksutavotteet, energypointer, ym.

Tätä upgradea en vielä ole kerennyt testata

Huolimatta muutamista bugeista ja ekan vyön hajoamisesta ostaisin tämän kyllä uudelleenkin. Pelkkä kello, josta näkee matkan, ajan ja kulutetut kalorit, ei oikein enää vetoa muhun :) Ja halvempihan tämä on myös kuin Polarin halvimmatkaan normaalit sykevyöt kelloineen. 

Vielä tiivistettynä plussat ja miinukset

+ selkeät kuvat ja kaaviot
+ monipuolinen data
+ hinta
+ uusia toimitoja ladattavissa

- bugit
- intervallit vain ajan mukaan
- tarkkana asetusten kanssa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)