sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Fiilikset puolikkaalta

No nyt se on sitten takana - kauan ja hartaasti odotettu Aitoo Trail -puolimaraton. Tässä postaus eilisen fiiliksistä :)


Valmistautuinen puolikkaalle meni aika nappiin. Edellisenä päivänä sain hiilaritankkauksen varjolla syödä herkkupastaa. Eilien aamulla klo 8 aikaan söin tuttuun tapaan aamupuuron ja noin 150 g rahkaa. Klo 11.30 aikaan söin PreWorkout Fuel-smoothien ja ruikkarin. Klo 13.00 kajahti lähtölaukaus. Noilla syömisillä riitti hyvin energiaa koko matkalle. Lenkin aikana join joka juomapisteellä (n. 3-4 km välein) lasin urheilujuomaa ja vettä.

Reitti oli yllättävän rankaa. 7 km kierros kierrettiin kolmeen kertaan. Ensimmäinen kilometri joka kierroksella oli lähestulkoon kokonaan loivaa nousua! Sen jälkeen seurasi pitkä pätkä kinttupolkua pöpelikössä. Siis kirjaimellisesti sellasta 30 cm kapeaa polkua, joka mutkitteli ylös alas metsikössä :D Suurin osa reitistä oli kutenkin "traktoripolkua" eli 1,5 m levyistä ruohittunutta polkua metsässä. Ja pikku pätkä ihan metsätietä. Kaksi jäätävää ylämäkeä mahtui mukaan alun kilometrin mittaisen nousun lisäksi. 

Eka kierros meni maisemia ihaillessa. Ihanaa juosta kirjaimellisesti metsän keskellä :) Toinen kierros meni ok, joskin loppupuolella alkoi jo toivoa, ettei olis vielä sitä yhtä kierrosta jäljellä :D Viimeinen kierros meni sekin hyvin ja pystyttiin jopa kiristämään vähän vauhtia. Kaikenkaikkiaan oon ihan todella tyytyväinen aikaan (n. 2 h 24 min), kun ottaa huomioon, että maastossa on todella paljon rankempaa juosta kuin kaduilla ja sääkin oli aiemmista ennustuksista huolimatta aurinkoinen ja +23°C. Keskinopeus oli noin 6,46 min/km eli 8,9 km/h. Ihan sikahyvä!! :D

PolarBeat -kuvat näyttää vähän väärin, koska unohdin maaliin päästyäni tietysti lopettaa mittauksen :)


Heti juoksun jälkeen pohkeisiin sattu tooosi paljon. Aikasemmista puolikkaistani poiketen tällä kertaa polvet eivät olleet ihan tulessa. Varmasti pehmeämpi alusta oli parempi polville ja nilkoille. Maalissa join heti varmaan litran vettä, söin keittoa ja energiapatukan. Kotimatkalla ostin jätskin ja illalla söin vielä puolikkaan monsteripizzan :) Ai että oli hyvää! :D Venyttelin tosi pikasesti reidet eilen illalla ja tänään jalat on vähän väsyneen oloiset, mutta sen kummemmin ei satu. Meinaan kuitenkin käydä vielä illalla salilla ohjastussa syvävenyttelyssä.

Mieheni otti reisin varrelta paljon kuvia meistä juoksemassa. En ole vielä ehtinyt katsomaan tarttuiko mukaan yhtään julkaisukelpoista, mutta laitan niitä tänne myöhemmin, jos on :)

Nyt ei muuta kuin seuraavaa puolikasta suunnittelemaan :) Ehkäpä elokuun alussa olis jo seuraava tiedossa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)