torstai 2. toukokuuta 2013

Alle 7 min/km

Juoksin eilen 11 km lenkin aikaan 1 h 7 min. Noin kovaa en ole koskaan ennen juossut :D Keskinopeus oli 9,8 km/h. Otin tavotteeksi juosta jokaisen kilometrin alle 7 min/km, mutta tosiasiassa vain kahdella kilometrillä vauhti oli edes hitaampi kuin 6,5 min/km. Loppua kohden pystyin vielä jopa kiristämään tahtia ja syke pysyi ok lukemissa. Paljoa tätä pidempää lenkkiä en kuitenkaan tällä nopeudella pysty juoksemaan, sen verran rankkaa oli!




Onneksi löysin kodin läheltä pururadan, jolla juosta. Pisin lenkki pururadalla on vain 3 km, joten samaa rataa tuli eilenkin kierrettyä kolme kertaa. Yhdellä 3 km lenkillä on lisäksi kolme iiiiihanaa ylämäkeä :) Tykkään niin paljon enemmän juosta rauhassa pururadalla kuin katujen varsilla. Ja onhan pururata alustana jaloille paljon parempi kui asfaltti :)

Lenkkipolulla

5 kommenttia:

  1. Huippua :) Haluiaisin itsekin kyetä juoksemaan edes 5km yhtä soittoa! ;) Nyt en varmasti pystyisi..

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ramona ja Annis kommenteista ja tsemppauksesta :) Täytyy sanoa, että olin itsekin aika yllättynyt ja ylpeä siitä, että jaksoin tuolla vauhdilla juosta. Olen tavallisesti sellanen hiljaisen vauhdin lönköttelijä, enkä tykkää yhtään astua mukavuusalueeni ulkopuolelle, mutta tällä kertaa kannatti vähän rääkätä itseään - sen verran hyvä fiilis tuli :)

    VastaaPoista
  3. Vau Anne, onnea hienosta lenkistä :) Tuo on jo oikeasti aika hyvä vauhti!! Ja oiiii, mikä ihana kuva pururadalta! Mä olen niin odottanut, että vihdoin lumet sulaisivat myös metsästä, ja huomenna kyllä aion loikata tuonne lähimetsän kuntoradoille, kävi miten kävi! Mä rakastan metsän rauhaa ja tuoksua, ja kuten sanoit, niin se pehmeä alusta on paljon parempi jaloille kuin asfaltti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Kyllä tuollakin pururadalla on vielä varjoisimmissa paikoissa osittain lunta, mutta eipä se ole juoksemista haitannut. Juoksen kuitenkin niin paljon mielummin rauhassa metsän keskellä kuin katujen varsilla. Kaudlla juoksemisesta ei ikipäivänä saa samaa ihanaa fiilistä kuin pöpelikössä juostessa :D

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)