keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Asiaa proteiinista

Olen ollut viime aikoina kaiken informaationtulvan keskellä ihan sekaisin siitä, minkälaisia proteiinilisiä kuntoilijan kannattaa käyttää. Päätin ottaa asioista selvää ja jonkin aikaa surffailtuani päädyin seuraavaan yksinkertaiseen muistilistaan:

1. Heraproteiinit on nopeita. Nopeasti imeytyvää proteiinia tarvitaan etenkin treenin jälkeen rakentamaan lihasta.

2. Kaseiiniproteiinit on hitaita. Hitaasti imeytyvä proteiini sopii välipalaksi ja esim. illalla otettavaksi, jolloin kropalla riittää pidemmäksi aikaa proteiinia. Treenin jälkeen hitaat protskut ei ole ihanteellisia. Esim. maitorahka, jossa on pääosin hitaasti imeytyvää proteiinia, on parempi syödä väli- tai iltapalana.

3. Isolaatti on parempi kuin konsentraatti. Konsentraatti on halvempaa ja ei niin laadukasta kuin isolaatti. Ero on siis laadussa, mutta itse ainakin käytän konsentraatteja, koska niin kovin ammattimaista mun treenaamiseni ei ole :)

Listallani jäävät huomiotta mm. maito-, muna-, liha- ja soijaproteiinit, sillä omalta kannaltani hera ja kaseiini tuntuisivat olevan keskeisimmät. Korjatkaa ihmeessä, jos nyt ihan puhun läpiä päähäni :)

Meiltä löytyy kaapista suklaanmakuista Fit & Smart kaseiiniproteiinia, josta oon jo vuoden päivät yrittänyt päästä eroon :D Lisäksi on minttusuklaan makuinen FAST Hera80 (mun lemppari) ja cookies & cream makuinen StarNutrition WWhey-80 -heraproteiini (maistuu myrkyltä - en suosittele). Ostoslistalla on sekä maustamatonta hera- että kaseiiniproteiinia, jotta saan tehtyä muitakin kuin suklaan makuisia pirtelöitä :)



Mitä ootte mieltä, onko mansikan, banaanin, ym. makuiset proteiinijauheet kovin esanssisia? Tekis mieli ehkä kokeilla niitäkin :) Minkälaisia proteiinijauhekokoelmia teiltä löytyy kaapista?

4 kommenttia:

  1. Noissa protskuissa on hirmuiset erot nimenomaan maun suhteen. Omaksi suosikiksi on valikoitunut Mass.fi:n MyWhey protskut ylivertaisen maku/hinta suhteen vuoksi. Näin "äijänä" epäilin myös kovasti esim. Mansikan makua mutta se on yllättävän hyvää. Myös Minttusuklaa on mainion makuista. Tuonne tuli juuri uusia makuja runsaasti joten pitää kokeilla niitä muitakin :-). Ja ei, tämä ei ole mikään Massin mainos ja en ole muuta kuin asiakassuhteessa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :) Kävin kattomassa Mss.fi:n tuotteita ja onhan ne MyWhey protskut aikasen halpoja. Mansikka&Kiwi ja kirsikka vois olla kivoja kokeilla :)

      Poista
  2. Tähän astinen lemppari on kyllä Fastin Hera80 mansikka tai minttusuklaa. Tuli kokeiltua Leaderin Whey100 kaakaon makusta ja Leaderin Hera+ minttusuklaa, mutta eivät aivan maistu mitä mainostavat :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fastin Hera80 minttusuklaana on tosiaan munkin lemppari tähän astisista. Mintun maku se vaan tekee makeammastakin mömmöstä raikkaan :)

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)