perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kvinoaa pöytään

Kvinoasta on viime aikoina puhuttu paljon terveellistä ruokavaliota koskevissa kirjotuksissa. Kvinoa on pinaatin sukuinen kasvi ja siitä syödään vain siemenet. Kvinoan etuja ovat sen esimerkiksi viljaan verrattuna korkea proteiinipitoisuus ja aminohappojen määrä sekä eri mineraalien ja hivenaineiden määrä, mm. kupari, mangaani, rauta, ja magnesium. Myös kvinoan kuitupitoisuus on viljatuotteita tai vaikkapa riisiä korkeampi.

Keitin 1,5 dl kvinoaa, josta saa noin 3 annosta. Maku on aika mieto, en oikein osaa verrata sitä mihinkään, mutta pahaa tämä ei ollut :) Rakenne on rapsakka - vähän niin kuin mädissä. Hinnaltaan kvinoa on jonkin verran kalliimpaa kuin esimerkisi riisi. Kuvan paketti maksoi supermarketissa noin 5 euroa. 


Oon ylipäätään melko huono syömään mitään lisukkeita (pastaa, perunaa, riisiä...) ja usein syönkin vain salaattiia esim. kanan kanssa. Ehkä enemmänkin kiinni laiskuudesta niiden pois jäänti kuin siitä, ettenkö tykkäis. Kvinoaa vois kyllä opetella syömään enemmäkin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)